Wat doen wij


Er is zo veel te zien en te ontdekken. En dat doen we samen! Piramide heeft ook in haar programma een deel opgenomen om jonge kinderen (baby’,s) op een leuke, knusse en speelse manier te prikkelen en te stimuleren hun wereldje te verkennen. 
Belangrijk, ook voor baby’s is dat ze zich veilig en geborgen voelen in hun omgeving en met de verzorgster. Baby’s ontdekken de wereld vanuit hun eigen lichaam en de reactie van de omgeving op hun acties, Baby’s kunnen zich zo verwonderen over wat ze zelf in beweging hebben gezet! Tegen iets slaan: en er volgt een beweging of geluid. Lachen en een geluid maken: en het gezicht boven je gaat ook ineens lachen en geluid maken!  Door herhaling wordt een baby zich bewust van wat hij of zij zelf kan en gaat daar ook bewuster mee bezig. Als verzorgster stimuleer je dit alleen al door heel enthousiast en blij te reageren op de kleine. Bovendien is het goed om op de leeftijd aangepast speelgoed te hebben, of spelletjes te doen , waardoor  de kleine elke keer weer gefascineerd wordt  en nieuwsgierig iets wil uit proberen. Bovendien communiceer ik veel, vertel wat ik doe, bij het verschonen of naar bed brengen bijvoorbeeld benoem ik de kledingstukken, de knuffels enz. En ik zing veel bij en met alle kindjes.


Het allerbelangrijkste is toch, zoals bij elke leeftijd dat je heel goed kijkt naar het kindje. Met alekindjes  werk ik tijdens de ochtend met de thema’s. Ook de kindjes vanaf ongeveer 18 maanden doen al enthousiast mee! Een thema kan over van alles gaan. Een thema over lente of over water, een thema over verkeer, of over het huis. We leren veel vooral door te doen, te ervaren, te voelen, te maken en veel te spelen.

                             

Met elkaar en met mij als gastouder. Daar leren kinderen van. Het samen delen, het vragen aan elkaar en het ontdekken en kenbaar maken van je eigen grenzen. ( “dit is leuk, mag ik meedoen?” Of: “houd op, dit vind ik niet leuk!”)

De ochtend heeft een vast dagritme. Dat geeft rust en een veilig gevoel. Structuur is belangrijk in dit jonge leven.

                         

Na de lunch is er tijd om even te slapen, lekker op de bank te hangen, een boekje te lezen of gewoon lekker te spelen. Misschien even in de bolderkar naar de kinderboerderij of het speeltuintje.

Rust en een huiselijke sfeer voeren hier de boventoon.