hoe werk ik

 

Thuiswerken en kinderstress!! ( ook voor niet thuiswerkende ouders op zoek naar een peuterspeelzaal alternatief)
Thuiswerken lijkt in de toekomst ” het nieuwe werken” te worden , maar lastig wanneer je nog kleine kinderen thuis hebt.
Maar nu is er gastouderopvang met Peuter opvang!

 

 

Hoe werk ik?

Als gediplomeerd peuter- en  VVE Piramide gecertificeerd leidster geef ik opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. zeker voor de kinderen vanaf 2 jaar bied ik waardig alternatief voor de peuterspeelzaal of peuteropvang. 

Er is zo veel te zien en te ontdekken. En dat doen we samen! Voor alle kinderen  geldt dat ze zich veilig en geborgen moeten voelen in hun omgeving en met mij als gastouder

Ik werk vanuit een voorleesboek met themas dat wordt opgebouwd door dagelijks het boek voor te lezen. Jonge kinderen houden van herhaling en voorspelbaarheid en het ritme van voorlezen maakt dat kinderen woorden en zinnen sneller oppakken, onthouden en gaan gebruiken. Bij ieder boek ga ik op zoek naar een thema bewegingsliedje en zijn er spelletjes en activiteiten die de verschillende ontwikkelgebieden stimuleren.  Sociaal/ emotioneel, cognitief ( taal, rekenen, ruimtelijke oriëntatie) senso -motorische ontwikkeling en muzikale ontwikkeling.

Soms maak ik van een prentenboek een digitaal voorleesboek zodat u af en toe thuis ook naar het verhaal kan luisteren  en kijken. Of natuurlijk het boek zélf voorlezen!

 Met alle kindjes  werk ik tijdens de ochtend met de thema’s.  We leren veel vooral door te doen, te ervaren, te voelen, te proeven, te maken en veel te spelen.

                              

Met elkaar en met mij als gastouder. Daar leren kinderen van. Het samen delen, het vragen aan elkaar en het ontdekken en kenbaar maken van je eigen grenzen. ( “dit is leuk, mag ik meedoen?” Of: “houd op, dit vind ik niet leuk!”)

De ochtend heeft een vast dagritme. Dat geeft rust en een veilig gevoel. Structuur is belangrijk in dit jonge leven.

Daarom gebruik ik ook dagritme kaarten. zodat het voor het kind voorspelbaar is en het kind ook het gevoel van “klok kijken” krijgt.

In de speelhoek worden de diverse thema’s uitgebeeld. niet een thematafel.. nee! Het kind wordt onderdeel van het thema! het duikt als het waren onder in het thema.

                          

 

Minimale opvang 1 dag per week . 

Andere tijden in overleg